søndag den 17. april 2016

HILMA AF KLINT puder

ABSTRAKT PIONER
I billedkunsten findes der ingen forbilleder for Hilma af Klints store malerier. Hendes værker er unikke i deres motiver og formater, men også "fordi Hilma af Klint forlader den naturalistiske farveskala til fordel for en "ikke-jordisk palet” af pasteller og klare farver

.
Hilma af Klint_puder med abstrakt Kunst @House of Bæk & Kvist
Hilma af Klint//kunstpude KLINT//online hos House of Bæk & Kvist

OKKULT OG NØGTERN
Man kan ikke nøjes med at betragte Hilma af Klint som en okkult malerinde, optaget af spiritistiske seancer og kontakter til høje mestre. Hun var nemlig samtidig en dygtig naturalist, kyndig observatør og hele hendes livsværk vidner om, at hun havde en klart struktureret, metodisk tilgang til sine undersøgelser af det ukendte. Alle observationer blev noteret og analyseret, og hun efterlod sig 25.000 siders notes- og skitsebøger, der først nu er ved at blive gransket.

Hilma af Klint_puder med abstrakt Kunst @House of Bæk & Kvist
Gør som boligstylisterne i Aftenshowet: Hilma af Klint//kunstpude KLINT// 
online hos House of Bæk & Kvist

HUN VOVEDE AT SATSE ALT
I denne video fortæller kurator Iris Müller-Westermann fra Malmö Konstmuseum i Stockholm Hilma af Klints arbejde, metoder og om de strømninger i samtiden, der påvirkede hende. Men også om en kvindelig kunstner med et stort mod og en klar fornemmelse af, at hun først ville blive forstået længe efter sin egen levetid.Hilma af Klint betragtede selv sine tidlige abstrakte værker som bestillingsarbejder – en form for budskaber, som hendes spirituelle guider kanaliserede gennem hende, og hvor hun altså selv fungerede som medium for højere bevidsthedsformer.

Hilma af Klint_puder med afbstrakt kunst@houseofbk.com
Hilma af Klint//kunstpude KLINT//Maudtæppe//shop Linum boligtekstiler //House of Bæk & Kvist
FØLG NYHEDSBREVET OG FÅ DE SENESTE NYHEDER, TRENDS, EKSKLUSIVE TILBUD & TRICKS 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pin It