onsdag den 25. februar 2015

Et harmløst æble


Årsagen til krigen og Trojas fald, skal findes i den mangfoldige græske mytologi (red.: De kykliske digte). Det handler om et bryllup på Olympen mellem Achilleus’ forældre, Peleus og Thetis, hvor brylluppet udvikler sig til en skønhedskonkurrence mellem de tre gudinder, Afrodite, Hera og Athene, fordi stridens gudinde, Eris, triller et æble ind til forsamlingen. Æblet, der bærer indskriften ”til den skønneste”, er en hævn for ikke at være inviteret. 


 Siddehyndekunst_statens Muse For kunst_shop online hos Bæk & Kvist_House of Bæk & Kvist

Den gudeskønne trojanske prins Paris skal nu afgøre, hvilken af de tre gudinder, som skal have æblet. Han vælger Afrodite som den skønneste, fordi hun lover ham Den skønne Helene til hustru. Der er blot lige én enkelt detalje, som den dristige gudinde bevidst vælger at overse. Helene er lovformeligt viet til den græske konge Menelaos af Sparta. Sidespring er på ingen måde fremmed for Afrodite, der selv lystigt bedrager sin egen halte husbond, smedeguden Hefaistos, med den mere fysisk fuldendte krigsgud Ares.
The Judgement of Paris1527Det siger sig selv, at Menelaos under ingen omstændigheder vil finde sig i bedraget. Han får opbakning fra sin bror, Agamemnon, den mægtigste græske konge, og med hans hjælp skabes en alliance af samtlige græske konger.Selve maleriet kan du læse mere om på Statens Museum for Kunst
Følg os på forskellige platforme:


              

  
          

FØLG NYHEDSBREVET OG FÅ DE SENESTE NYHEDER, TRENDS, EKSKLUSIVE TILBUD & TRICKS 
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du søger noget specielt eller hvis du har forslag til varer, der passer ind i vores sortiment.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pin It