søndag den 12. maj 2013

Mors dag

"Mors Dag" kom til Danmark i 1929 på initiativ af mandligt  medlem af "De Allieredes Danske Vaabenfæller"Det var rigsdagsbetjent Christian Svenningsen (1896-1979), som introducerede helligdagen i Danmark. 
Han var oprindelig vendelboer, men i 1911 udvandrede han til USA. Som soldat i den amerikanske hær havde han havde deltaget i 1. verdenskrig. Foreningens medlemmer havde, ligesom Svenningsen, kæmpet i krigen, og hørte på denne måde om den nye mærkedag fra deres amerikanske soldaterkammerater. 

Svenningsens idé var, at der på dagen kunne indsamles penge, og at disse skulle anvendes til støtte for krigsenker og mødre, der havde mistet en søn. Senere blev det "Mødrehjælpen", der nød godt af støtte fra komiteen og Mors Dag-arrangementerne.Den første Mors Dag i Danmark blev således søndag den 12. maj 1929, hvor Mors dag komitéen" og "De Allieredes Danske Vaabenfæller" deltog i en blomsterudstilling i Forum. Op til dagen havde foreningen omdelt 1.100 Mors dag plakater i København. [kilde: historie-online]

Klik på billederne eller  logoet for at komme direkte til webshoppen - 

Vær blandt  de første til at modtage sidste nyt, tilbud og deltage i fremtidige konkurrencer

Tjek nyhedsbrevet - husk at tilmelde dig, hvis du vil deltage i månedens konkurrence  
se mere hér


Vidste du at vi også er på pinterest?


Allan & MilleIngen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pin It